Tarta cu visine

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 8818 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Aluat 
  •  225 gr.faina
  • 150 gr. unt
  • 75 gr.zahar 
  • 1 albus  praf sare 
        Umplutura :
  • 1 plic budinca vanilie 
  • 1 galbenus 
  • 3 pliculete gelatina rosie - tort gelee dr.oetker 
  • visine din compot sau cirese 300 gr.
  • 1 lgta esenta vanilie 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine:

Am topit putin untul la MW si l-am amestecat cu zaharul.
Adaugam si faina si framantam bine.
Albusul il batem bine cu un vf.sare si il adaugam peste compozitie, mai framantam putin.
Se lasa aluatul la frigider pt. 30 minute, invelit in folie plastic.
Apoi se intinde foaia, se pune in tava unsa cu unt, intepam cu furculita si coacem cca 20 minute.
Pregatim budinca cfm instructiunilor de pe plic (eu am pus doar 400 ml.lapte ca sa iasa mai tare + lgta de esenta vanilie) si adaugam in ea si galbenusul.
Umplem tarta cu cu budinca fierbinte, o lasam putin la racorit, punem visinele/ciresele si la sfarsit gelatina si dam la rece (gelatina se face exact cum scrie pe pliculet)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ochelari